Aida van Gelderen

Curriculum vitaeOpleidingen
Gymnasium A
Examenvakken Nederlands, Frans, Duits, Engels, Latijn, Grieks, Aardrijkskunde

Bibliotheek- en Documentatie Academie Tilburg 
AB-opleiding (tot assistent-bibliothecaris) en BD-opleiding (specialisatie tot bibliothecaris-documentalist)

Middenstandsdiploma
Diverse computercursussen: Windows, Word, Excel en Internet, Mambo (CMS)

Werkervaring
1980-1986
Documentaliste bij het Nederlands centrum Geestelijke volksgezondheid (NcGv) te Utrecht met als taken het mee opbouwen van een classificatieschema voor de systematische ontsluiting van de NcGv-bibliotheek, het beantwoorden van literatuurvragen voor derden en redactielidmaatschap van de Gids Geestelijke Gezondheidszorg, een tweejaarlijks verschijnende informatievraagbaak met teksten en adresgegevens op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg. Deze Gids is een uitgave van Bohn Stafleu van Loghum te Houten.
Daarnaast heb ik gewerkt voor (het redactiesecretariaat van) het Maandblad Geestelijke volksgezondheid (MGv) met als taken onder andere het zetklaar maken van kopij, het corrigeren van drukproeven en het vervaardigen van registers.

1989-2001
Documentaliste bij het Trimbos-instituut met als taken het beschrijven van een historische collectie boeken, de samenstelling van de catalogus van de Historische bibliotheek voor de psychiatrie, de redactie van de Gids GGz en de redactie van de Adresgids Verslavingszorg met behulp van ADLIB (een geautomatiseerd bibliotheeksysteem), invalwerkzaamheden voor het MGv.

2001-2004
Freelance werkzaamheden voor twee educatieve uitgeverijen, namelijk Uitgeverij Educaboek te Culemborg/Houten en Uitgeverij Bekadidact te Utrecht/Baarn. Mijn werkzaamheden bestonden onder andere uit het redigeren en persklaar maken van kopij, illustratieopdrachten maken en het corrigeren van strokenproeven en paginaproeven van docentenhandleidingen en leerlingenboeken.
Freelance redactiewerkzaamheden voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) te Den Haag. o.a. bestanden bewerken in XML.

2004-
Start eigen bedrijf: Event Select, advies- en documentatiebureau voor o.a. de evenementenbranche.
Ontwikkeling van eigen websites, www.eventselect.nl en www.sloepselect.nl
Redactiewerkzaamheden (onder andere het schrijven van persberichten) en bouw van een aantal websites voor diverse opdrachtgevers, waaronder www.eindejaarsmarkt.nl, www.momeproductions.com, www.energy-incentives.nl, www.uittenbogert.nl, www.trucksmagazine.nl
Content management en schrijven van teksten voor www.finstral-rally.com, een website van een rallyteam dat heeft deelgenomen aan de Dakar-rally.
Samenstelling registers op het terrein van gezondheidszorg voor Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum te Houten.
Redactiewerkzaamheden, o.a. correctie en kopijvoorbereiding voor Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum te Houten.
Schrijven van persberichten, brochures, folders, reclameteksten e.d. voor MindXposure, een marketing-, communicatie- en pr-bureau te Utrecht.
Redactiewerkzaamheden, correctie en samenstelling registers op de terreinen geschiedenis, onderwijs en maatschappij voor Uitgeverij Boom te Amsterdam en Boom Lemma uitgevers Den Haag.
Redactie- en correctiewerkzaamheden voor Studentsonly en Studycards, een onderdeel van Boom Lemma uitgevers Den Haag.
Redactie- en correctiewerkzaamheden voor RoozWorks Communicatie te Utrecht.
Redactie- en correctiewerkzaamheden voor Bouman Juwelen te Culemborg.
Redactie- en correctiewerkzaamheden voor Nederlands Filmfonds te Amsterdam.
Redactie, correctie en samenstelling registers voor LannooCampus te Houten.
Redactie- en correctiewerkzaamheden voor Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg te Utrecht.